ИСТОРИЯ

Благоевградски Младежки Театър е създаден през 2010 година от Бранимир Митов. През януари същата година, театърът се появява с първия си спектакъл „Примерни пешеходци“. Представлението е с образователна цел, предлагащо много награди и игри. Много увлекателен и забавен подход е използван спрямо подрастващата група, което води до бързо разпространение, изиграни са 112 представления (за около 5 месеца) в Благоевград и областта. След своето шумно заявяване, като нов театър на 16.09.2010 г. се появява и втория спектакъл – „Предложение“ и „Мечка“ по А.П.Чехов. Спектакълът постига голям успех, като на премиерата му присъстват над 350 човека. Гледаемостта му както от малки, така и от големи, го прави театрален феномен за югозапада.

Следващият проект на Благоевградски Младежки Театър е по текст на Никола Русев – „Юнаци с умни калпаци“, с премиера на 09.03.2011г. Представлението е насочено главно към ученическата аудитория (1-7 клас), но е подходящо и за възрастни. Сюжетът позволява различни интерпретации, което го прави достъпен за аудиторията. Спектакълът е изграден с много въображение, хореография и сценични ефекти.

Следващият спектакъл е отново по текст на А.П.Чехов, със заглавие „Чехов разкази – „Лотарията на живота“(„Злосторник“, „Унтеруфицер Пришибеев“, „Конска фамилия“, „Хирургия“, „Печелившия билет“), с премиера на 7 и 8.09.2011г. в залата на Образцово народно читалище „Никола Й. Вапцаров“-1866”-Благоевград.
Бранимир Митов – основател и художествен ръководител. Завършил е актьорско майсторство при проф. Енчо Халачев. Негов асистент в спектакъла „Сцени от брачният живот“ от Ингмар Бергман на сцената на Драматичен Театър „Стефан Киров“ – Сливен.
Автор на филма „Полетът на орела“.Режисьор на: „Предложение“ и „Мечка“ от А.П.Чехов ,“Юнаци с умни калпаци“ от Никола Русев и „Лотарията на живота“ по А.П.Чехов

С памет и почит към професор Енчо Халачев, с дълбок поклон към създаденото от него, Благоевградски младежки театър сменя своето име и от 8 юни 2015 г. вече носи името на учителя – Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“.